Urządzamy niewielkie wesele dla bliskich!

Niewielkie przyjęcia weselne stają się coraz popularniejsze w Polsce – wszystko za sprawą znacznie niższych kosztów oraz bardziej kameralnej i uroczystej atmosfery. Młode pary rezygnują z wystawnych wesel również z innych powodów – zazwyczaj pada argument związany z możliwością przeznaczenia większych pieniędzy na inne cele, np. remont mieszkania, podróż poślubną we dwoje. Jakie możliwości stoją przed parami decydującymi się na niewielkie wesele w hotelowej restauracji?\r\nWażne jest znalezienie miejsca – jeśli szukasz miejsca na wesele w hotelu w Warszawie warto wybierać lokalizacje poza ścisłym centrum.\r\n
Termin, liczba gości, czas trwania imprezy!
\r\nPodczas rozmowy z managerem wybranej sali restauracyjnej musimy ustalić przede wszystkim najważniejsze detale: dzień imprezy, czas jej trwania (zazwyczaj ok. 5 godzin). Kolejno musimy także oszacować liczbę gości, aby możliwe było dobranie sali. Zazwyczaj na niewielkie przyjęcia oddaje się gościom restauracji kameralne sale, aby mogli oni świętować w swoim gronie. W przypadku większych imprez oddzielana jest część głównej sali.\r\nWażnym zagadnieniem jest ustalenie menu – szefowie kuchni dają do wyboru zazwyczaj kilka opcji, z których możemy samodzielnie wybrać interesujące nas potrawy. Warto też zapytać o dania wegetariańskie!\r\n\r\nOstatnim krokiem jest zastanowienie się nad wystrojem sali. Zazwyczaj managerowie oferują przystrojenie stołów w ramach zwykłej opłaty za uroczystość.